Kalabalik i Kalahari, Damernes detektivbureau
Kalabalik i Kalahari, Damernes detektivbureau
Kalabalik i Kalahari, Damernes detektivbureau

KALABALIK I KALAHERI - DVD

24,95 kr.
Varenummer: 7319980068966

Precious Ramotswe, kaldet Mma Ramotswe, åbner et detektivbureau i udkanten af Gaborone, hovedstaden i Botswana. Dermed bliver hun Botswanas første kvindelige detektiv. Mma Ramotswe råder over en lille hvid varevogn, to skriveborde, to stole, en telefon og en gammel skrivemaskine samt en tepotte og tre krus. Hvad mere har et detektivbureau brug for? Bureauets efterforskning skal bygge på menneskelig intuition og intelligens, og det har hun i rigt mål. Hendes store forbillede er Agatha Christies Miss Marple.
     Mma Ramotswe er et charmerende menneske, ikke helt ung, men derfor også en kender af mennesker og med egne erfaringer i bagagen. Hun blev svigtet på det grusomste af en mand, da hun var ung og uerfaren, og tilbragte derefter en årrække med at holde hus for sin far. Han var en relativt velhavende kvægopdrætter, der som ung havde fået ødelagt sit helbred ved arbejde i de sydafrikanske miner. Da han døde, efterlod han sin datter i stand til at sin egen forretning. I begyndelsen er der selvfølgelig lidt stille, men snart melder de første kunder sig.


     Byen og landskabet omkring den, Kalahariørkenen, udgør en vigtig del af filmens miljøskildring. Det er ikke en rigtig krimi, men en utroligt charmerende, humoristisk og stemningsfuld beskrivelse af nogle uger i en selvstændig, afrikansk kvindes liv.

Pilotepisoden til The No. 1 Ladies' Detective Agency blev den sidste film af den Oscar-belønnede instruktør Anthony Minghella (The English PatientCold Mountain), som døde den 18. marts 2008 i en alder af blot 54 år. Manuskriptet er skrevet af Richard Curtis, den Oscar-nominerede forfatter til Love ActuallyNotting Hill og Four Weddings and a Funeral.

Det siges, at både Oprah Winfrey, Whoopi Goldberg og Queen Latifah sloges om hovedrollen, som i stedet endte med at gå til den ukendte Jill Scott.

Antal
1
Tilføj til kurv

Spillertid:         115 min.

Cencur:            11 år

Sprog:              Engelsk

Undertekste:     Dansk, Svensk, Norsk, Finsk